DAN UČITELJA

UNESCO je 1994. proglasio 5. listopada Svjetskim danom učitelja u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.
Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Ove je godine u našem Centru ovaj dan obilježen posebno svečeno jer nam je gost-predavač bio Promicatelj Katoličkih škola u BiH Mons. dr. Pero Sudar.
U svom obraćanju posebno nas je podsjetio da se učitelji na svoj dan sjećaju ogromne važnosti svog poziva za razvoj mladog čovjeka i društva u kojem žive. I ove, kao i mnogih prethodnih godina, učitelji se nadaju da će njihov status i mjesto u društvu biti u skladu s tom njihovom plemenitom i teškom misijom.
Ali se isto tako sjećaju da ništa nisu dobili "besplatno", da su za sve što su dobili morali uložiti mnogo energije, volje, truda i zalaganja. I neće im biti teško i dalje na tome ustrajati jer znaju da će svako dobro koje osvoje za sebe, osvojiti i za čitavo društvo, za čitav bolji svijet. Jer, naša svjetlost je "sveta" svjetlost svijeta!

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.