Dani kruha 2011

U petak 7. listopada 2011. KŠC "Petar Barbarić" - Gimnazija Travnik, bila je domaćin Županijske smotre "Dani kruha 2011.". Domaćinstvo smo zaslužili lanjskom pobjedom i naša je ekipa isti dan otputovala u Hrvatsku kao predstavnici naše županije.
Na ovogodišnjoj smotri sudjelovalo je 28 ekipa osnovnih i srednjih škola Srednjobosanske županije. Do 10 sati sve su škole postavile svoje izloške, slijedilo je svečano otvaranje i svečani defile kroz Travnik.
U 11 sati je održana sveta Misa u sjemenišnoj crkvi sv. Alojzija. Nakon mise komisija je obišla štandove svih škola i kao pobjednike odabrala osnovnu školu "Brestovsko" - Kiseljak i srednju školu "Travnik" - Nova Bila. Slijedila je priredba u Auli škole a nakon ručka svi su se sretno uputili svojim kućama.

Doviđenja do sljedeće smotre.

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.