DUHOVNA OBNOVA U OŽUJKU

U crkvi KŠC-a “Petar Barbarić”, u četvrtak, 27. ožujka, održana je duhovna obnova za sve djelatnike. Ovaj smo put imali čast slušati don Ivana Štironju, ravnatelja Papinskih misijskih djela iz BiH. U prelijepoj I svečanoj atmosferi naše crkve, govorio nam je o Isusovom susretu sa Samarićankom na vrelu. Govorio nam je o “vodi živoj” I nepresušnom vrelu božje milosti, koju je I Samarićanka bila pozvana piti, uostalom kao I svi ljudi.
Nakon tumačenja I predavanja, don Ivan je, potaknut pitanjima djelatnika, govorio o svom misijskom pozivu I djelovanju u Africi te o živosti I snazi vjere tamošnjih ljudi, koji Evanđelje doživljavaju zaista kao RADOSNU VIJEST, a na svete sakramente gledaju kao na najljepše darove.
Nakon ovoga, druženje smo nastavili u bifeu našeg Centra, uz osvježenje I srdačan razgovor.

Marija Marić-Mitrović

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.