EKO KVIZ "Lijepa naša"

Na županijskom natjecanju u Ekološkom kvizu "Lijepa naša", koje je održano u ponedjeljak 5. ožujka 2012. u Osnovnoj školi "Gromiljak" kod Kiseljaka, u konkurenciji Srednjih škola prvo mjesto osvojila je naša Gimnazija. U konkurenciji osnovnih škola pobijedila je Osnovna škola Kiseljak i zajedno sa našom školom predstavljati će u Zadru u Republici Hrvatskoj Srednjobosansku županiju u ekološkom kvizu "Lijepa naša". Ekipa naše Osnovne škole osvojila je drugo mjesto.

Učenici Gimnazije KŠC-a "Petar Barbarić" ocjenjivački su Sud posebno oduševili prezentacijom na temu Vlašićkog sira. Pobjednici u kategoriji Srednjih škola kažu kako su detaljno obradili sve teme vezane uz proizvodnju i plasman ovog travničkog autohtonog proizvoda, a istraživački rad olakšala im je činjenica da su im svi relevantni čimbenici, od proizvođača do predstavnika općinskih i županijskih institucija, bili nadohvat ruke. Pobjednici kao i članovi ostalih ekipa koje su sudjelovale na natjecanju kažu kako kviz nije bio nimalo lagan, a pripreme su traju cijelu godinu, nešto intenzivnije posljednjih desetak dana. Nisu ih omeli čak ni prekidi nastave.

Našu pobjedničku ekipu činili su:
Mentor: prof. biologije Blaženka Matišić
Učenici: Berislav Šapina, Dario Martić, Antonija Bilješko, Matea Cakalin i Stjepan Banušić-

Želimo im puno uspjeha na daljnjem natjecanju.

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.