JAVNA TRIBINA - „DARIVANJE ORGANA-VRHUNSKO DJELO LJUBAVI“

Travnik, 10.04.2014. - Danas je Udruženje/Udruga Dijaliziranih i Transplantiranih Bolesnika SBK/KSB u Katoličkom Školskom Centru „Petar Barbarić“ u Travniku održala Javnu tribinu pod nazivom „Darivanje organa- VRHUNSKO DJELO LJUBAVI “.
Tribini su prisustvovali gotovo svi učenici II, III i IV razreda ove škole kao i veliki broj profesora te ravnatelj i direktor KŠC Travnik.
Ovo je nastavak naših aktivnosti koje smo započeli još 2012. godine koje provodimo pod radnim nazivom „NOVI ŽIVOT NA DAR“ putem štandova, okruglih stolova i javnih tribina.
Cilj ovih akcija je dizanje svijesti kod građana o važnosti darivanja organa poslije smrti, kako bi pomogli bolesnim osobama kojima je transplantacija jedini način da izbjegnu smrt i da se vrate u normalan život.
Izuzetno zanimanje za ovu tribinu rezultiralo je sa puno potpisanih DONORSKIH KARTICA) kako učenika tako i direktora i profesora, ali i običnih građana koji su prisustvovali ovoj vrlo uspješnoj tribini.
Sve prisutne ostavio je bez daha film o transplantaciji srca našeg prijatelja Dražena Zemuna iz Hrvatske koji je jedna televizija direktno snimala. Vrhunac svega je bio kada se glavni lik ovog dokumentarca (Dražen Zemun) pojavio ispred začuđenih i onako potresenih gostiju na ovoj tribini. To je propraćeno gromoglasnim aplauzom.
Ovim putem želimo se zahvaliti svima koji su omogućili održavanje ove tribine a posebno direktoru i ravnatelju Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik.

Nadamo se da smo ovom tribinom uspjeli animirati dio javnosti o važnosti darivanja organa,
Jer nemojmo zaboraviti da je 20 puta veća mogućnost da će nam organi zatrebati nego da ćemo organe donirati!

Predsjednik UO UDiT SBK/KSB
Tomislav Žuljević

Pogledajte fotografije

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.