MJESEC PUN AKTIVNOSTI ZA NAŠE ANIMATORE I VOLONTERE

Svibanj je bio izuzetno zanimljiv mjesec našim animatorima i volonterima. Donosimo vam pregled aktivnosti na kojima su sudjelovali animatori i volonteri kroz programe i projekte Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ iz Sarajeva.

U subotu, 5. svibnja, članovi Sekcije animatora i volontera, animirali su dio programa Susreta mladih Banjolučke biskupije. Pod geslom „Pozvani na ljubav“, animatori su, radeći u grupama, animirali mlade koji su došli na susret koji se održao u samostanu otaca trapista Marija Zvijezda u Banja Luci.

Nakon druženja s mladima u Banja Luci, naši animatori i volonteri su dobili priliku sudjelovati na dvije radionice u sklopu eko projekta INSIDE. Radionice su održane u našem školskom Centru 16. i 23. svibnja, a radionicu je vodio vršnjački edukator Mateo Bunjevac i Gorana Lovrić, koordinatorica projekta iz Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“. Učenici su kroz sudjelovanje na radionicama dobili priliku razgovarati o značaju očuvanja okoliša i promociji ekoturizma, a osim toga projekt ohrabruje mlade ljude da budu aktivni u lokalnoj zajednici, posebno na polju zaštite okoliša i odgovornosti i ulozi mladih u zaštiti okoliša.

Već 25. svibnja uslijedila je nova aktivnost, a ovaj put naši animatori i volonteri su se pridružili mladima iz čitave Vrhbosanske nadbiskupije na proslavi 47. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije u Gospinom svetištu u Komušini. Posebnost 47. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije bile su i Olimpijske igre mladih na kojima je sudjelovalo više od 120 mladih širom Vrhbosanske nadbiskupije, a igre su vodili i animatori iz našeg školskog Centra.

Mjesec svibanj je završen edukacijom, 30. svibnja, u okviru međureligijskog projekta „Koračajmo zajedno” gdje su članovi Sekcije animatora i volontera sudjelovali su na radionici pod nazivom “Slušaj me, gledam te! – identitet, kultura i vrijednosti”. Radionicu su vodile Žaklina Brnadić i Ana-Marija Knežević, vršnjačke edukatorice Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II”. Također, mladima je predstavljen ljetni kamp mira pod nazivom „Friedensgrund” koji će se održati u župi sv. Ane u Radunicama, od 14. do 22. srpnja. S nestrpljenjem očekujemo ovaj ljetni kamp!

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.