Molitva u duhu Taizea u našem Centru

U utorak, 26. veljače, u večernjim satima, volonteri ekumenske zajednice Taize iz Francuske, Jona Bagarić i Edwin Martinez Rivera, posjetili su naš Centar i zajedno s mladima održali molitvu u duhu Taizea. 
Ekumenska zajednica Taize dom je za više od stotinu katolika i protestanata koji dolaze iz tridesetak zemalja s temeljnim ciljem širenja ljubavi i pomirenja između podijeljenih kršćana i razdvojenih ljudi općenito.
Volonteri ove ekumenske zajednice su po završetku molitve predstavili svoju zajednicu, misiju i cilj, a također su pripremili i kratki video kojim su pozvali naše mlade da posjete Taize i prijave se na putovanje u ovu zajednicu krajem kolovoza.
Zahvaljujemo se našim gostima i svima koji su bili dio ove molitve u našem školskom Centru.

Alen Gudalo

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.