Naši učenici i djelatnici na proslavi dana NCM „Ivan Pavao II.“

Pod sloganon „Skupljajte trenutke, a ne stvari“ Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu proslavio je svoj jedanaesti rođendan 22. listopada, na spomendan sv. Ivana Pavla II.

Preko 500 mladih iz cijele Vrhbosanske nadbiskupije pridružilo se proslavi, među kojima je bilo pedesetak učenika našeg Centra, zajedno s našim djelatnicima Kristinom Dominović, Alenom Gudalo, Borisom Lovrinović i Blaženkom Matišić.

Program za naše učenike započeo je posjetom Muzeju ratnog djetinjstva, koji pomaže generacijama rođenim nakon rata razumjeti posljedice rata na odrastanje i razumijevanje mladosti i istinskih životnih vrijednosti.

Nakon posjeta muzeju, naši učenici uputili su se u Centar za mlade, gdje su sudjelovali na misnom slavlju koje je predvodio Vinko kardinal Puljić, vrhbosanski nadbiskup.

Po završetku misnog slavlja gostima su se obratili volonteri i članovi Centra za mlade, koji su tijekom posljednjih jedanaest godina gradili i vodili aktivnosti Centra i radili direktno s mladima.

Na samome kraju programa članovi sekcije animatora i volontera, koji su tijekom prethodne dvije godine uspješno završili specijalizaciju animatora, pridružili su se slavlju i uveselili goste animatorskim plesom.

Zahvaljujemo se našim učenicima i djelatnicima na aktivnom angažmanu u aktivnostima izvan škole, a Centru za mlade želimo uspješan rad s mladima kroz ovu školsku godinu.

Alen Gudalo

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.