Naši učenici na dvodnevnoj edukaciji o pisanju projekata

U petak i subotu, 22. i 23. ožujka, šest učenika našeg Centra, u pratnji Alena Gudala, voditelja projekata Centra i Klaudije Ribić, profesorice psihologije, sudjelovalo je na dvodnevnoj edukaciji koja je za cilj imala uvesti mlade u tehnike i pravila pisanja projekata. 
Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu bio je domaćin edukacije koju su vodile djelatnice Centra za mlade, Minja Todorović, Nadežda Mojsilović i Marijana Miketek.
Tijekom prvog dana edukacije, naši učenici su dobili uvodne informacije o projektima, njihovoj strukturi i detaljima na koje je potrebno obratiti pozornost pri prenošenju projektne ideje na papir te u konačnici realizacije ideje kroz projektne aktivnosti.
Tijekom drugog dana, polaznici su imali priliku praktično primijeniti novostečena znanja kroz pisanje projektnog prijedloga u grupama. Ovo je pomoglo učenicima u razumijevanju, ne samo mogućnosti koje nam znanja iz pisanja projekata mogu ponuditi, nego i kompleknosti koje stoje iza svakog projektnog prijedloga.
Po završetku edukacije, učenicima su podijeljeni certifikati, a već narednog mjeseca sudionici edukacije imat će priliku prijaviti svoje projektne prijedloge Centru za mlade, koji svake godine raspisuje natječaj za dodjelu grantova projektima mladih.
Zahvaljujemo se našim učenicima na spremnosti za dodatno učenje!

Alen Gudalo

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.