Posjet Kantonalnom sudu u Novom Travniku

Kantonalni sud u Novom Travniku jučer je organizirao Dan otvorenih vrata pa smo odlučili otići i upoznati se s radom te ustanove. Naglasak je bio na upoznavanju Odjela za podršku svjedocima i zaštitu djece i maloljetnika u postupku pred sudom.

Imali smo priliku čuti izlaganje suca Sadika Lende i postaviti mu pitanja na koja je on rado odgovarao i dao nam zanimljiv uvid, ne samo u opće funkcioniranje suda, nego i osobni stav iz iskustva dugogodišnje sudske karijere. 
Kantonalni sud je viša sudska instanca, gdje se održavaju sudski procesi za teža kaznena djela za koja se očekuju zatvorske kazne od deset godina i više. 

 Dan otvorenih vrata Kantonalnog suda organiziran je povodom Europskog dana pravde, koji se obilježava u zadnjem tjednu mjeseca listopada.

Stariji osnovnoškolci i gimnazijalci Centra Kantonalni sud posjetili su u pratni Borisa Lovrinovića, psihologa, Kristine Domanović, dipl. pravnice i Marije Marić, bibliotekarke i voditeljice debatne sekcije.

 Marija Marić

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.