Produženi boravak

U KŠC-u „Petar Barbarić“ u Travniku, od 24. 3. 2014. s radom je počela i nastava PRODUŽENOG BORAVKA, koju trenutno pohađaju učenici prvog razreda osnovne škole. Nastava se izvodi svakog dana od 07:00 – 1:30h.
Trenutno u produženom boravku boravi sedmoro djece.
Prostorije za taj vid nastave su uređene po standardima za takav boravak i kreativni rad i igru najmlađih. Učionice su opremljene nastavnim pomagalima, igračkama i drugim prigodnim materijalom.
Važno je napomenuti da se svakom učeniku pristupa individulano, u skladu s njegovim sferama interesa, izvorima kreativnosti i radosti.
Tim nastavnika za produženi boravak predvodi Mirjana Biljaka.
Djelatnici iz produženog boravka poručuju da su radosni što mogu čuvati, pratiti i podsticati roditelje i djecu te malenima pružiti igru i mogućnost da se kreativno izraze.

Nadamo se da će nam se u budućnosti pridružiti još više malenih učenika, još više vesele dječice, ovdje u KŠC-u!

Ciljevi realizacije sadržaja u produženom boravku u skladu su sa općim ciljevima osnovnog obrazovanja:

1. Omogućiti djetetu pun život i otkriti njegove/njezine pune potencijale kao jedinstvene osobe

2. Omogućiti djetetu njegov/njezin razvoj kao socijalnog bića kroz život i suradnju s ostalima kako bi dali doprinos dobru u društvu

3. Pripremiti dijete za daljnje obrazovanje i cjeloživotno učenje (učiti kako učiti)

Pogledajte fotografije.

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.