Projekt Civitas-a

U organizaciji Civitasa BiH u Tuzli je 16. i 17. ožujka 2007. godine održan sastanak sudionika projekta povezivanja škola iz cijele BiH, pod nazivom "Zajedničke vrijednosti/Vrijednosti koje dijelimo" i članova Mreže mladih Civitasa.
Našu školu prestavljali su profesor informatike Mojmir Džaja, i učenica IIIb Gimnazije Sanja Rajković.
Projekat "Zajedničke vrijednosti/Vrijednosti koje dijelimo" je nastavak projekta Vlade SAD, koji je počeo doniranjem računalne opreme i povezivanjem škola u regiji. U okviru navedenog projekta osmišljen je istraživačko-promotivni projekt "Što volim u svom gradu" u kojem će učenici, s povijesno-kulturološkog aspekta istražiti svoje rodne gradove i dobijene informacije na kreativan način podijeliti sa kolegama iz cijele BiH. Planirani rezultati projekta uključuju i izdavanje zajedničke brošure, multimedijalnog CD-a, razglednica i turističkih mapa, koji će prezentirati gradove sudionike projekta.

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.