Promocija zbirke „Na krilima riječi“

U srijedu, 23. studenog 2011., u Auli našeg Centra održana je promocija knjige naše kolegice Božene Volić.

"Na krilima rijeci" se sastoji od dva dijela. Prvi dio obuhvaća price, koje obradjuju djeci zanimljive teme i dogadjanja, kao sto su bozicni i uskrsnji blagdani, razne djecje igre, smjena godisnjih doba i sve sto dolazi s tim, pa tako i snjezne radosti, veselje na snijegu....buduci da je to knjiga za djecu i o djeci, protagonisiti su uvijek djeca
Drugi dio zbirke su igrokazi, koji pored zabavne funkcije imaju i poucnu stranu, jer uglavnom zavrsavaju s nekom poukom, pa tako djeca, kroz igru, i scensku izvedbu mogu ponesto i nauciti o prijateljstvu, ljubavi, o vaznosti dobrote prema drugima...

Ova zbirka, kao i prethodne Bozenine knjige, najljepsi su dar koji jedna nastavnica, uciteljica moze podariti svojim ucenicima. To je nesto sto ostaje i generacijama poslije.

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.