Promocija zbirke poezije „Prostori sebe“ autora Ivana Volića

I ove godine Katolički školski centar sudjele u kulturnoj manifestaciji Dani Ive Andrića. Nakon priredbe i dramskog performansa po motivima iz Andrićevih djela, u večernjim satima priređena je promocija druge zbirke poezije Ivana Volića, pod nazivom „Prostori sebe“.

Pjesnik je bivši učenik Centra, a i ovaj put zbirka je tiskana u našoj nakladi.

Svoje prve pjesničke korake napravio je još kao učenik - osnovac, kada je kroz knjižničarsku sekciju otkrivao svoje talente i afinitete istaknuvši se upravo pisanjem poezije. Prva zbirka, „Sedamnaest osvita“, nastala je kada je Ivan imao već veliki broj pjesama i pjesničkih nastupa iza sebe.

Tiskanje i promocija desile su se u pravo vrijeme, kada je Ivan bio maturant. Ona je kruna njegovog školovanja, koje se nastavilo u tom smjeru, jer je on sada dobar student hrvatskog jezika i novinarstva u Mostaru.
Njegov rad prepoznali su i profesori na Sveučilistu pa je uz organizatoricu i moderatoricu, Mariju Marić, na promociji sudjelovala i  Tina Laco, sveučilišna profesorica i recenzenitca nove Ivanove zbirke davši svoj osvrt na na Ivana i njegovu poeziju.

Učenici, članovi školskog zbora, uveličali su promociju glazbenim izvedbama pod vodstvom Vlatke Čabro, a Ivanovu poeziju čitali su Ivana Heraković, Darko Tusun i Ana Eldić.

Marija Marić

 

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.