Susret nastavnika vjeronauka

U sastavu aktivnosti OESC-a i održavanja radionice pod nazivom „DRUGI I DRUGAČIJI“, osmišljena je još jedna zanimljiva aktivnost. U suradnji s Mješovitom srednjom školom Travnik i KŠC-om „Petar Barbarić“ Travnik, dogovoren je posjet nastavnika vjeronauka spomenutim školama. Nastavnik vjeronauka iz KŠC „Petar Barbarić“, prof. Ivica Bajo, u ponedjeljak 7.4.2014. god., posjetio je Mješovitu srednju školu Travnik i održao tri sata predavanja iz povijesti kršćanstva. U sklopu tih sati predviđen je i slobodan prostor za pitanja, koja su imali učenici drugih, trećih i četvrtih razreda. Osluškujući reakciju samih učenika, koji su rekli da su imali jako zanimljiv susret s vjeoručiteljem i da su, iako u kratkom vremenu, mnogo toga naučili o drugoj religiji. Sutradan je u prostore KŠC-a „Petar Barbarić“ došla i vjeroučiteljica islamskog vjeronauka, prof. Bakira Karahodža i održala tri sata predavanja o povijesti islama učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda.
Nadamo se da će ovakvih projekata biti i u buduće, jer pokazuju koliko je bitna suradnja za razumijevanje drugih, razbijanje stereotipa i širenje vlastitih vidika.

Pogledajte fotografije

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.