Travnički karneval

Tradicijski smo se okupili na Travničkom karnevalu u nedjelju 3. ožujka 2019. godine. Karnevalska povorka krenula je utabanom stazom od našeg Centra do muzeja i natrag na organiziranu svečanost koja je upriličena ovom prigodom na Trgu grada Lajpciga. Ove godine su i naši učenici nastupili u kratkoj priredbi i to dramska sekcija s izvedbom „Ludi dan“ pod vodstvom učiteljice Vanje Stipić- Maslić i učenici 1. b odjela igrokazom „Hej maškare“ pod vodstvom učiteljice Dijane Krišto.

Suncem okupanim i toplim  Travnikom smo prodefilirali obučeni u liječnike i pacijente, faraone, saksije cvijeća, vlakić, Disney likove, dalmatinere, ronioce, štrumpfove, školski pribor te vile, kraljeve, jednoroge, akcijske junake. Karnevalu su se pridružile i ostale javne ustanove, a organizatori su nam i ove godine omogućili da pokažemo spremnost u transformiranju i veselom druženju i na tome im zahvaljujemo.

Razredna knjiga kao takva je, na sveopće oduševljenje učenika, ovogodišnji fašnik te je okrivljena i nakon svečanosti spaljena na trgu.

Ovogodišnje najbolje maskirani i dobitnici nagrada su vlakić učenika 2. a odjela, saksije cvijeća učenika 3. a odjela te školski pribor učenika 5. a odjela.

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.