Travnik: volimo svoje i poštujmo tuđe običaje!

U srijedu, 20. veljače održana je edukativna radionica za učenike Mješovite srednje škole Travnik i Katoličkog školskog centra Petar Barbarić u Travniku. Radionica je imala za cilj upoznavanje islamskih, pravoslavnih i katoličkih običaja naroda u Bosni i Hercegovini. Edukatori  Amina ČolakovićStrahinja Savić i Ružica Marković, u ime Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., realizirali su ovu interaktivnu radionicu u okviru projekta Koračajmo zajedno, prilikom koje su učenici iznosili svoja iskustva i saznanja o vjerskim običajima s kojima su bili upoznati, ali su također, kako navode, naučili mnogo toga što prethodno nisu znali.

Zajedničkim zaključkom edukatori i sudionici su došli do postavke da je ljubav prema Bogu i čovjeku ono što povezuje i što je zajedničko kod sve tri vjeroispovijesti. Budući da je dinamika unutar grupe koja je sudjelovala u radionici bila iznimna, edukatori vjeruju da je cilj radionice uspješno ispunjen, te da će mladi nastojati koračati zajedno i realizirati zajedničke aktivnosti te, pritom,  voljeti svoje, a poštovati tuđe običaje.

Ružica Marković

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.