Travnik: završen ciklus radionica u okviru projekta "Koračajmo zajedno"

U utorak 15. travnja 2019. godine u Mješovitoj srednjoj školi  Travnik u Travniku održana je posljednja od ukupno tri radionice u okviru projekta Koračajmo zajedno kojeg realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II u suradnji s Pravoslavnim centrom za mlade Mitropolije dabrobosanske Sveti Petar Sarajevski i studentima Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Tijekom ove školske godine, u aktivnosti projekta Koračajmo zajedno bili su po prvi put zajedno uključeni učenici Katoličkog školskog centra Petar Barbarić i Mješovite srednje škole Travnik.

Tema ove radionice je bila  "Slušam te, gledam te - identitet, kultura i vrijednosti“. Učenici su imali priliku saznati nešto više o identitetu, kulturi te zajedničkim vrijednostima te izreći svoje mišljenje o razumijevanju ove tematike. Također, učenicima su predstavljena dva nadolazeće kampa koji se realiziraju u sklopu ovog projekta - Interetnički kamp koji će se po prvi put održati ove godine u  Mostaru i dugogodišnji ekumenski  kamp Friedensgrund. Radionicu su vodili vršnjački edukatori Strahinja Savić i Amina Čolaković.

Amina Čolaković

Preuzeto s www.mladicentar.org

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.