U Travniku će biti održan 23. susret dijecezanskih svećenika Vrhbosanske nadbiskupije

U prostorijama Nadbiskupijskog sjemeništa „Petar Barbarić“ u Travniku, 19. rujna 2018. s početkom u 9,30 sati bit će održan 23. susret dijecezanskih svećenika Vrhbosanske nadbiskupije.

Susret će započeti Euharistijskim slavljem u sjemenišnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage koje će predvoditi nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. Misni obrazac bit će „Za mjesnu Crkvu“ pa svećenici trebaju ponijeti albu i štolu bijele boje.

Nakon Svete mise uslijedit će prigodno predavanje u velikoj dvorani na temu svjedoka vjere s posebnim naglaskom na Vrhbosansku nadbiskupiju.

Tijekom susreta svećenici će saslušati izvješća voditelja raznih institucija Vrhbosanske nadbiskupije. Susret će završiti obraćanjem kardinala Puljića i zajedničkim objedom.

„Uzeli smo geslo za našu u nadbiskupijsku Sinodu 'Sve obnoviti u Kristu', pa želimo poći od sebe kako bi mogli naviještati i svjedočiti tu obnovu“, napisao je kardinal Puljić u svom pozivu. (kta)

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.