Volonteri uručili prikupljene životne potrepštine travničkom „Merhametu“

Tijekom realizacije velikog volonterskog projekta „72 sata bez volontera“, naši volonteri su vrijedno radili na prikupljanju osnovnih životnih potrepština u velikim tržnim centrima Bingu i Konzumu u Travniku. Cilj ove aktivnosti je bio osigurati barem minimalne količine osnovnih životnih potrepština (ulje, brašno, tjestenina i higijenski proizvodi) za korisnike usluga Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ u Travniku.

Građani Travnika su prepoznali napore naših mladih i u velikom se  broju odazvali na ovu akciju. Tijekom trodnevne akcije prikupljeno je više od pet kolica osnovnih namirnica, a skupljena su i financijska sredstva koja su dodijeljena „Merhametu“, u srijedu 4. listopada.

Naši volonteri su vrijedno radili na razvrstavanju hrane, pakiranju i raspodjeli, a osoblje „Merhameta“ je iskazalo zahvalnost našem školskom Centru i mladima koji su izdvojili svoje vrijeme i trud za pomoć onima koje je ona najpotrebnija.

Također, Nadbiskupsko sjemenište „Petar Barbarić“ je, uz ove količine hrane, dodijelilo dodatne pakete koji će zasigurno pomoći „Merhametu“ da prehrani svoje korisnike u narednim mjesecima.

Zahvaljujemo se našim volonterima, školskom Centru i „Merhametu“ za suradnju na ovogodišnjoj volonterskoj akciji „72 sata bez kompromisa“.

Alen Gudalo

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.