ZAJEDNIČKI RODITELJSKI SASTANAK ZA RODITELJE I UČITELJE RAZREDNE NASTAVE

Na početku školske 2017./2018.godine održan je zajednički roditeljski sastank za roditelje i učitelje razredne nastave u Auli KŠC-a “Petar Barbarić“ u 17 sati u sklopu kojeg je održano predavanje na temu “Roditelji, potpora u učenju“, gdje su i podjeljeni promotivni materijali s praktičnim savjetima kako pristupiti djetetu, te osigurati uvjete da djeca imaju pažnju i motivaciju za učenje. Uvodni pozdrav uputila je direktorica OŠ Magdalena Ljubas u kojem je zahvalila roditeljima na dosadašnjoj suradnji i potakla da nastavimo s tom praksom suradnje škole i roditelja s ciljem što boljeg odgoja i obrazovanja naše djece, te svima poželjela uspješnu školsku godinu.

Predavanje „Roditelji, potpora u učenju“ realizirala je odgojiteljica Produženog boravka Mirjana Biljaka, koja je u svom predavanju navela slijedeće.:

Suvremena istraživanja iz oblasti odgoja i obrazovanja ukazuju na nužnost dobre suradnje između škole i roditelja. Dijete koje treba biti u središtu svih pedagoških nastojanja često ostaje neostvareno, neprepoznato od samoga sebe zato jer dvije važne strane u njegovu odgoju i obrazovanju su nepomirene. Kako postići da dijete bude suradnik u svom odgoju? Kako osigurati klimu u kojem će kao zrno izrasti u klas prepun roda? Pitanja su koja pretpostavljaju suradnju dviju važnih strana, učitelja i roditelja. Zajednički roditeljski sastanak u službi je tog cilja.

Odgojiteljica

Mirjana Biljaka

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.