Zaplešimo!

Naši maturanti gimnazijalci, ali i oni iz osnovne škole, proteklih su se tjedana spremalli za najsvečaniju večer svoga školovanja. Umjesto standardnih sportskih aktivnosti, koje su upražnjavali na tjelesnom, učili su i vježbali osnovne korake bečkog valcera, engleskog valcera, slow fox-a i cha-cha-cha. 
Sve je počelo s maturantima gimnazije, a ovaj tjedan su i maturanti devetih razreda dobili odličnu priliku pokazati, ali i otkriti skrivene talente.
Alen Gudalo, voditelj projekata Centra, ali i plesač od 1999. godine, uveo je naše učenike u ovu lijepu sportsku disciplinu, a koraci koje su naši učenici uspješno savladali, uvest će maturante u matursku svečanost. Također, Patricija Gudelj, učenica drugog razreda Gimnazije pridružila se ovom mini projektu i pomogla našim učenicima u svladavnju osnovih plesnih koraka.
Plesne pripreme za maturante bile su nastavak promocije plesa u našoj školi: naime, tijekom prošlog mjeseca na naše hodnike postavljeni su plesni koraci bečkog i engleskog valcera te salse, a na svakoj pauzi naši učenici mogu testirati svoje plesne vještine prateći instrukcije i korake na podovima hodnika.
Zahvaljujemo se maturantima na posvećenosti i spremnosti za učenje disciplina koje su im manje poznate. U nastavku pogledajte kratki video s jednog od susreta s učenicima.

Alen Gudalo

Kategorija:

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.