Zaziv Duha Svetoga na početku školske godine

U našem Centru, u sjemenišnoj crkvi svetog Alojzija Gonzage, danas je održana misa i zaziv Duha Svetoga za uspješan početak nove školske godine. Misu, koja je počela u 12 sati, predvodio je vlč. Jakov Kajinić. U svojoj propovijedi osvrnuo se na prispodobu iz Evanđelja, koja govori o slugama i talentima (novcu) što im je gospodar ostavio na čuvanje, a koje su sluge umnožile, osim jednog lijenog sluge. Vlč. Kajinić, upozorio je na ružnoću lijenosti, govoreći kako svi trebamo raditi i biti pošteni, kako u školi tako i izvanškolskom životu. Naglasio je da je najveća vrijednost koju nam je Bog dao naš život, naša duša, ali i zdravlje, škola, obitelj i ne smijemo biti lijeni za te darove, nego ih čuvati i razvijati. Nakon mise, u 13:40 sati, bio je i blagoslov učenika razredne nastave, a vlč. Kajinić je za tu prigodu s mališanima pjevao pjesme u slavu Isusa, te Ga, skupa s djecom zamolio da ih čuva, vodi i oprosti grijehe i nestašluke, ali isto tako i učiteljicama i učitelju.

Galerija: 
Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.