Tuberkuloza – dijagnostika i terapija

Prigodom obilježavanja Tjedna borbe protiv tuberkuloze,19. rujna 2109. godine, učenici našeg Centra posjetili su J.U. Bolnicu za plućne bolesti i TBC u Travniku. Nazočili su predavanju „TBC-izazovi u dijagnostici i terapiji na početku 21. Vijeka: jačanje svijesti građana o potrebi prevencije od TBC“ dr. Emira Abdulovića.
Učenici prvog i trećeg razreda Gimnazije su tijekom predavanja upoznati s uzročnikom TBC-a, epidemiologijom bolesti, načinom liječenja i prevencijom bolesti. Velik naglasak je stavljen na cijepljenju protiv tuberkuloze koji je najbolja prevencija TBC-a.
Povodom tog predavanja, učenice našeg Centra Ivona Sučić, Ana Solomun i Korina Rosić, 26. rujna. 2019. godine, prezentirale su stečeno znanje svim djelatnicima i učenicima Gimnazije. U svojoj prezentaciji učenice su govorile o bolesti, uzročniku bolesti te liječenju i prevenciji TBC-a. 
Zahvaljujemo se djelatnicima bolnice i Crvenom križu Travnik koji nas je pozvao na predavanje i omogućio stjecanje novih saznanja.

Ivona Sučić, Ana Solomun i Korina Rosić

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.