MAGLA

Magla drugima izgleda dosadna, meni se čini drugačija, fantastična. Isprva ne vidim ništa i što se više približavam vidim više što je unutar nje. Magla je poput nekih ljudi koji mi se učine nedostižnim i pomalo dosadnim.  Što ih više upoznajem i približavam im se,  otkrivam više toga što se nalazi unutar njih. U tren oka postanu mi dragi.  Nisu više dosadni jer sam otkrila mnogo toga o njima što nisam znala. Dolazi automobil. Ne vidim ga, samo ga čujem i shvaćam kako se trebam pomaknuti. Poput slijepca sam i ne smeta mi to. Drugima očigledno smeta jer prolaze namrgođeni, kao da će puknuti od bijesa. Magla nestaje, snijeg počinje padati. Dolazi kao što dolazi osmijeh na ljudska lica.  Sve polako svjetluca, bliješti, ali oni to, vjerojatno, nisu ni primijetili. Izgubili su par trenutaka sreće, a nisu morali ni to.

Marija Martinović 8.a

KŠC“Petar Barbarić“ – Osnovna škola Travnik

 

 

 

 

Kategorija:

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.