Osvojeno 2. i 4. mjesto na tradicionalnom natječaju Hrvatske kulturne zajednice Troplet za najbolji učenički literarni rad za 2019. godinu.

Svake godine Hrvatska kulturna zajednica Troplet raspiše natječaj za najbolji literarni rad za učenike osnovnih i srednjih škole. učenici našega Centra su se i ove godine uključili u natječaj radom  napisanim na temu  “Zemlja je kuća svega stvorenoga” (sv. Bonaventura). Na Tropletovu adresu je pristiglo oko stotinu pisanih radova iz svih krajeva Bosne i Hercegovine te pokoji i iz Hrvatske, a natječajno je povjerenstvo među njima odabralo one najbolje među kojim su se našli i naši učenici Ivana Jozak (III.b) sa osvojenim 2. mjestom i Darko Tusun (I.a) sa osvojenim 4. mjestom pod mentorstvom prof. Marine Heraković. Potrebno je reći da su prvo i peto mjesto osvojili učenici KŠC „Don Bosco“ Žepče pa ovim putem čestitamo učenicima našega Centra i učenicima KŠC „Don Bosco“ !

Izbor iz tekstova najuspjelijih radova bit će objavljen u Zborniku Tropletova natječaja koji će biti predstavljen na jesen u okviru Tropletovih dana kulture 2019. kada će se dodijeliti i nagrade i pohvalnice.

Više na linku

Više informacija o našem Zavodu, u kojem djeluje sjemenište, internat, osnovna škola i gimnazija možete pronaći u slijedećim izdanjima:
Travnička spomenica
1882-1932
Travnička spomenica na 25. godišnjicu Nadbiskupskog dječačkog sjemeništa i Velike gimnazije Sjemenišna crkva u Travniku - Crkva mladih i za mlade Izvješća za školske godine 1941.-42., 1942.-43. i 1943.-44.